orbán viktor cpac
Globál

Orbán Viktor Amerikában élő adásban mondott be egy nagy magyar adótervet

Portfolio
Van bennünk valami közös: Texas és Magyarország között. Magyarország Európa magányos csillag állama - vélekedett beszéde legelején Orbán Viktor az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC), ahol a magyar családügyi lépéseket is méltatta. Hosszú ideje nem tapasztaltunk olyan válságot a világban, mint most - fogalmazott a kormányfő.

Texast az Egyesült Államok magányos csillag államának is nevezik, ami azt jelenti, hogy "a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján". "Hazám, Magyarország, Európa magányos csillag állama", a magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltak az elmúlt 500 évben - fogalmazott beszéde elején Orbán Viktor.

15 milliós nemzet vagyunk, Európa szívében, egyedülálló nyelvet beszélünk - kezdte Magyarország bemutatását a miniszterelnök, majd rátért saját maga bemutatására.

Jómagam régivágású szabaságharcos vagyok. Ezenkívül én vagyok a leghosszabb ideje hivatalban lévő állami vezető Európában és az egyetlen migrációt elutasító országvezető - mutatta be magát. Ezt követően hosszabban beszélt a világot érintő aktuális politikai, közéleti témákról. Majd röviden kitért családügyi és gazdasági kérdésekre is.

Szja-mentesség

Azért küzdünk, hogy kiterjesszük az élethosszig tartó szja-mentességet a háromgyerekes anyák számára is

- jelentette ki a miniszterelnök, miután röviden összefoglalta és felsorolta a családokat támogató magyar kormányzati lépéseket a konzervatív amerikai közönségnek. Emlékezetes, jelenleg a 4 gyerekes anyáknak jár az szja-mentesség.

Emlékezetes, Orbán Viktor nem először tesz ígéretet a háromgyerekes anyák szja-mentességére, először 2020 januárjában említette meg ezt a tervét.

Az intézkedés potenciális hatásáról akkor külön cikkekben írtunk:

A gazdasági témák között megemlítette az EU-ban legalacsonyabb magyarországi társasági adót, amelynek köszönhető szerinte a kimagasló magyar beruházási ráta. Az adózás témájánál nem ment el szó nélkül a globális minimumadó aktuális kérdései mellett.

Az összes európai ország megadta magát a globális minimumadónak. Magyarország az utolsó ország, amely ellenáll még ennek a törekvésnek - hívta fel a figyelmet.

A jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti a Magyarország és USA közötti adóegyezményt - idézte fel.

Minden idők legjobb adómegállapodása volt - vélekedett. Az adóegyezmény felmondása a baloldal bosszúja volt. Mert az amerikai pénzügyminisztérium megfeledkezett arról a tényről, hogy hasonló megállapodásuk van Oroszországgal - mondta.

Orosz-ukrán háború

A magyar kormányfő előadása utolsó részében az Oroszország által Ukrajna ellen megindított háborúról is beszélt. Ennek kapcsán először leszögezte: Ukrajna Magyarország szomszédja, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük. Hangsúlyozta, hogy Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön. Arról is beszélt, hogy "a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét".

Amerikai és orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke

- vélekedett az orosz-ukrán háborúról. Azt mondta továbbá, hogy nem tudja, hogy ebben a helyzetben mit kellene tennie az USA-nak, egyet viszont tud: csak erős vezetők képesek a béke megteremtésére. Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást - fűzte hozzá.

Egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk - jelentette ki. Most a Nyugat önmagával harcol, a globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem - fogalmazott beszéde végén a kormányfő.

Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Össze kell hangolni a feladatokat, barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban - vetítette előre.

Kitért arra is: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját - jelezte a magyar kormányfő.

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

autópálya lezárás
új lakások
fehér ház amerika elnök fehérház
vlagyimir putyin

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
gázfogyasztás gázláng földgáz