janukovics putyin
Globál

Szankciós listára tette a korábbi ukrán elnököt az EU

Portfolio
Az Európai Unió úgy határozott, hogy korlátozó intézkedéseket vezet be további két személlyel szemben, válaszul az Oroszország által Ukrajna ellen provokáció nélkül indított és indokolatlan, folyamatban lévő katonai agresszióra - jelezte közleményében az Európai Tanács.

A Tanács felvette a korlátozó intézkedések hatálya alá tartozó személyeknek, szervezeteknek és szerveknek a 2014/145/KKBP határozat mellékletében foglalt jegyzékébe Viktor Fedorovics Janukovicsot, Ukrajna korábbi oroszbarát elnökét és fiát, Alekszandr Viktorovics Janukovicsot. Az indoklás szerint a lépésre azért került sor, mert Janukovicséknak Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét, valamint az állam stabilitását és biztonságát aláásó, illetve fenyegető szerepük van. Alekszandr Viktorovics Janukovics esetében emellett az ukrajnai Donyec-medencében működő szeparatista csoportokkal folytatott ügyletei is indokolták a felvételt.

A Tanács közleménye szerint az EU továbbra is erőteljesen támogatni fogja Ukrajna általános gazdasági, katonai, társadalmi és pénzügyi rezilienciáját, többek között humanitárius segítségnyújtás révén.

Az EU határozottan elítéli Oroszországnak a polgári lakosság és a polgári infrastruktúra elleni, megkülönböztetés nélküli támadásait, továbbá sürgeti Oroszországot, hogy azonnal és feltétel nélkül vonja ki összes csapatát és valamennyi katonai felszerelését Ukrajnának a nemzetközileg elismert határain belüli teljes területéről. Tiszteletben kell tartani a nemzetközi humanitárius jogot, többek között a hadifoglyokkal való bánásmód tekintetében is. Haladéktalanul lehetővé kell tenni azoknak az ukránoknak, különösen a gyermekeknek a biztonságos visszatérését, akiket erőszakkal Oroszországba hurcoltak. Oroszországot, Belaruszt és mindazokat, akik a háborús bűncselekményekért és az egyéb nagyon súlyos bűncselekményekért felelősek, a nemzetközi joggal összhangban felelősségre vonják majd tetteikért.

2022. június 23–24-i következtetéseiben az Európai Tanács hangsúlyozta, hogy az Európai Unió továbbra is szilárdan elkötelezett amellett, hogy további katonai támogatást nyújtson Ukrajnának annak érdekében, hogy segítse az orosz agresszióval szembeni önvédelem természetes jogának gyakorlásában, valamint területi integritásának és szuverenitásának védelme terén.

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
ukrajna háború