Előfizetői tartalom

Zúgnak a rakéták, záporoznak a szankciók, de van valami, amihez még Kína sem mer hozzányúlni

Portfolio
Nancy Pelosi amerikai házelnök nagy felháborodást kiváltó tajvani útjára válaszul Kína az utóbbi napokban több területen is szankcionálta Tajvan exportját és importját. Egy fontos kivétel azonban akadt, a félvezetők importja. Ennek oka, hogy Peking erősen támaszkodik a sziget chipgyártására, a létfontosságú chipek bojkottja pedig beláthatatlan következményekkel járna a kínai gazdaságára nézve.

Miután Nancy Pelosi amerikai házelnök gépe Peking többszöri figyelmeztetése ellenére is leszállt a demokratikusan kormányzott szigetre, a kínai hatóságok felfüggesztették a tajvani citrusfélék és halak behozatalát, valamint a homok exportját – írja az Aljazeera összefoglaló anyagában. A kereskedelmi korlátozásokon túl, csütörtökön nagyszabású hadgyakorlatok kezdődtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés