Előfizetői tartalom

Figyelmeztet az ENSZ-főtitkár: csak percekre vagyunk a megsemmisüléstől, az emberiség csőre töltött fegyverrel játszik

MTI
A nukleáris fegyverek használata nem alaptalan félelem, hanem valós és aktuális fenyegetés, mióta Oroszország háborút indított Ukrajna ellen - mondta Taue Tomihisza, Nagaszaki polgármestere kedden, 77 évvel azután, hogy az Egyesült Államok a második világháborúban atombombát dobott le a városra. António Guterres ENSZ-főtitkár a hirosimai atomtámadás az évfordulója alkalmából elmondott beszédében figyelmeztetett arra, hogy "az emberiség csőre töltött fegyverrel játszik".  

Idén januárban az Egyesült Államok, Oroszország, az Egyesült Királyság, Franciaország és Kína vezetői közös nyilatkozatukban hangsúlyozták: senki sem nyerhet meg egy nukleáris háborút, és sohasem engedhető meg, hogy sor kerüljön rá - emlékeztetett a polgármester. Hozzátette: a következő hónapban Oroszország megszállta Ukrajnát, és atomfegyverek bevetésével fenyegetőzött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés