Előfizetői tartalom

Alattomossága teszi elképesztően fertőzővé a koronavírus legújabb alváltozatát - Ez az öt tünet viszont árulkodó

Portfolio
Az omikron BA.5 alvariánsa rendkívül gyorsan terjed, amelyben az is szerepet játszhat, hogy jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kifejtett immunreakciót, valamint a fertőzötteknek sokszor fogalmuk sincs arról, hogy elkapták a koronavírus legújabb alváltozatát, mivel az más betegségekkel könnyen összetéveszthető tüneteket vált ki – fejtette ki véleményét Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Hivatal megbízottja az nbcchicago.com beszámolója szerint.

Chicago vezető orvosa szerint az azonosítást az is nehezíti, hogy sok esetben még azok sem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre, akik konkrét tüneteket produkálnak, ugyanis azok könnyen összetéveszthetők más betegségek tüneteivel. Az omikron BA.5 alvariánsának a leggyakoribb tünetei közé tartozik az orrfolyás, a torokfájás, a tartós köhögés, a fejfájás és a fáradtság....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés