Előfizetői tartalom

Egy új teszt hamarosan megmondhatja, mennyire vagyunk védettek a koronavírussal szemben

Portfolio
Az Egyesült Államokban a legtöbb ember rendelkezik bizonyos fokú immunvédettséggel a Covid-19 ellen, akár oltásból, akár fertőzésből, akár a kettő kombinációjából. De vajon mennyire védettek az egyes emberek, teszik fel a kérdést a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói. A választ saját fejlesztésük, egy könnyen használható teszt adhatja meg hamarosan.

A kutatók által fejlesztett megoldás ugyanazt a fajta "laterális áramlási" technológiát használja, mint a Covid-19 antigén-tesztek többsége, vagyis a koronavírus ellen irányuló semlegesítő antitestek szintjét méri a vérmintában. Véleményük szerint a fejlesztésüknek azért van nagy jelentősége, mert az ilyen jellegű tesztekhez való könnyű hozzáférés segíthet az embereknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés