Előfizetői tartalom

Kormányválság lett Abe Sinzó halálából

Portfolio
Fumio Kishida japán miniszterelnök szerdán eltávolított néhány minisztert a kabinetjéből. Abe Sindzo gyilkosa a volt miniszterelnököt, és annak az Egyesítő Egyházhoz fűződő kapcsolatát okolta családja széteséséért. A jelenlegi kormány egyes tagjai is kötődnek a vallási csoporthoz, ami nagy visszhangot váltott ki a közvélemény körében - írja a Reuters.

Kishida az elemzők által vártnál korábban jelentette be az új kormánycsapatát. A kabinet néhány kulcsfontosságú tagja, például a külügyminiszter és a pénzügyminiszter megtarthatta a posztját. Más magas rangú minisztereket azonban eltávolítottak, köztük Abe Sindzo öccsét, Nobuo Kishi védelmi minisztert is. Abe feltételezett gyilkosa azt állította, hogy anyja az Egyesítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés