Előfizetői tartalom

Kiderült, ki nyerne egy Tajvanért vívott háborút - Élethű modellt készítettek a szakértők

Portfolio
Egy, az amerikai Massachusetts Institute of Technology és a Naval War College szakértői által kifejlesztett hadijáték keretében modellezték, hogy milyen következményekkel járhatna egy potenciális Tajvan körül kialakult háború Amerika és Kína szempontjából. Amerika óriási veszteségeket szenvedne, több száz korszerű vadászgépet és több repülőgép-hordozót is elveszítene, azonban meg tudná védeni Tajvant.

A múlt hét végén egy washingtoni agytrösztben lejátszott, egynapos összetett hadijáték bemutatta, milyen pusztító hatású lehet az indiai-csendes-óceáni térségben a Tajvan elleni kínai inváziós kísérlet - és milyen kihívást jelentene a sziget a pekingi haderő számára. A "vörös" és "kék" csapatokat, térképeket, 20 oldalú kockákat és bonyolult számítógépes számításokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés