Előfizetői tartalom

Resperger: olyan fegyvert küldött az ukránoknak az Egyesült Államok, amilyenről korábban szó sem volt

Portfolio
Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője az InfoRádiónak interjújában az amerikai HARM radarelhárító rakétáról beszélt, amely szerinte egy új eszköz lehet az ukrán haderő kezében, azonban a használatához fontos lenne az ukrán légierő is, amelynek a repülői ugyanúgy korlátozott számban állnak rendelkezésre, mint a rakéták minden bizonnyal.

HARM radarelhárító rakétákat adott át az Amerikai Egyesült Államok Ukrajnának. A mostani szállítás egy próba lehet, mivel a HARM-ot élesben még nem próbálták ki a legújabb orosz radarrendszerek ellen. Resperger szerint az amerikaiak elsősorban az orosz Sz-300-as és Sz-400 rakétavédelmi rendszerek lokátoraival szemben szeretnék tesztelni a fegyvert. Ezeknek a korszerű légelhárító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés