Előfizetői tartalom

Duplázódott idén a csónakkal Nagy-Britanniába jutott illegális bevándorlók száma

MTI
Az idén már több mint 20 ezer illegális bevándorló jutott át Nagy-Britanniába csónakokon a La Manche csatornán keresztül - jelentette vasárnap hivatalos kormányzati adatokra hivatkozva a PA Media hírügynökség. Tavaly ugyanebben az időszakban 11 300 migráns tette meg a veszélyes utat Franciaországból, az egész évben pedig 28 526.

A Brexit és a koronavírus-világjárvány óta a nem vízi útvonalak szigorúbb ellenőrzése miatt megszaporodott a La Manche-on az illegális átkelések száma, ami szálka a londoni konzervatív kormány szemében, mivel a saját határok feletti ellenőrzés megszerzése a Brexit-kampány egyik központi ígérete volt. A britek ezért bizonyos, különböző nemzetiségű menedékkérőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés