Előfizetői tartalom

Ő fogja vezetni Európa egyik atomhatalmát? - Ideje felkészülni

Amennyiben megtartja előnyét, szeptembertől Liz Truss lesz a Nagy-Britanniát kormányzó toryk vezetője és a következő brit miniszterelnök. A Rishi Sunakkal szembeszálló Trusstól, az Egyesült Királyság potenciális miniszterelnökétől keményvonalas külpolitika várható. Már amennyiben a gazdasági válság közepette lesz erre tere, illetve tartja magát jelenlegi álláspontjaihoz. Egyik sem igazán biztos, azonban Truss szövevényes politikai múltjában is vannak olyan dolgok, amelyekből következtetéseket vonhatunk le. Mit lehet tudni a brit politika kaméleonjáról, és mit várhat tőle Európa, Amerika, Oroszország és Kína? Írásunkban összegyűjtöttük a tory vezetőaspiráns múltját, a személyiségéről és politikájáról - egykori munkatársai, párttársai és a politikai elemzők által - elmondottakat. A dolgok jelenlegi állása szerint ősztől kiderül, hogy tényleg olyan hatású vezető lesz-e, mint Margaret Thatcher, vagy ambíciója jóval nagyobb, mint képességei.

Kicsoda Liz Truss? Truss 1975. július 26-án született az angliai Oxfordban, szüleivel a Yorkshire-i Leedsben, illetve a Glasgow melletti Paisleyben nevelkedett. Szülei a Munkáspárt fővonalától is baloldalibbak voltak, és Skóciában egy tüntetés során együtt skandáltak annak érdekében, hogy Margaret Thatcher távozzon a Downing Street 10-ből: Maggie, Maggie, Maggie, kifelé, kifelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés