Előfizetői tartalom

Eltérő adatokat közölt az NNK a koronavírusban elhunytak számáról

Portfolio
A koronavírusban elhunytak valódi számának megismerése érdekében az Átlátszó adatigényléssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz. Az adatsorok alapján kiderült, hogy a napi számok számos ponton eltértek a koronavirus.gov.hu-n közölt számoktól; a második és harmadik hullám során az elhunytakat legalább egy hetes csúszásban közölték a valódi halálozás dátumához képest.

Az igényléssel az elhunytak életkorát és nemét tartalmazó idősoros adatbázist szerették volna megkapni, az első halálesettől egészen 2022 július 3-ig. Az adatokat végül 2021 év végéig kapták meg, 2020. március 15-től. A publikus számokkal összevetve és korábbi NNK-s adatsorokhoz képest is eltérő az összes elhunyt száma, ami így nem csak a hivatalos adatközlést, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés