Előfizetői tartalom

Kiirtással fenyegették őket, most nagyszabású segéllyel segítenének Kim Dzsongun országának

MTI
Dél-Korea hétfőn bejelentette, hogy kormánya nagyszabású segélyezési tervet kínál Észak-Koreának, ha az megválik atomfegyvereitől. Jun Szuk Jeol államfő javaslatát az 1945-ös japán gyarmati uralom végének évfordulója alkalmából tartott beszédében fejtette ki. Szakértők szerint igen csekély az esélye annak, hogy Phenjan elfogadja ezt a dél-koreai ajánlatot.

Jun Szuk Jeol dél-koreai elnök hétfőn bejelentette, hogy kormánya nagyszabású segélyezési tervet kínál északi szomszédjának, ha az megválik atomfegyvereitől. A politikus hangsúlyozta, hogy az atomfegyver-mentesítés "elengedhetetlen" a tartós béke megteremtéséhez a félszigeten. Szöul terve keretében élelmiszereket, energiát, valamint segítséget nyújtana az infrastruktúra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés