vernyomas-vernyomasmeres-orvos-korhaz-koronavirus-hatasa-koronavirus-elleni-oltas-koronavirus-oltas-covid-19-oltas-koronavirus-vakcina
Globál

Nem volt beoltva és elkapta a koronavírust? - Ezekre érdemes figyelnie

Portfolio
Egy új Lancet-tanulmány szerint a korábban koronavírussal megfertőződő oltatlan embereknél nagyobb valószínűséggel alakul ki a szívbetegségek kockázata. Az augusztus 11-én közzétett tanulmány azt tanácsolja a koronavírussal megfertőződött oltatlan embereknek, hogy figyeljenek oda a szív- és érrendszeri egészségükre - számolt be a Business Standard.

A TriNetX amerikai együttműködési hálózatok által végzett tanulmány, amely a koronavírus-fertőzöttek hosszú távú szív- és érrendszeri következményeit vizsgálta az oltatlan lakosság körében,

azt tanácsolja az érintetteknek, hogy figyeljenek oda a szív- és érrendszeri egészségükre.

A vizsgálatba összesen 4 131 717 résztvevőt vontak be, akiket SARS-CoV-2 vizsgálatnak vetettek alá. A vizsgálati populációt ezután a Covid-19 teszteredmények alapján két csoportra osztották. A fordított ok-okozati összefüggés elkerülése érdekében a követés a tesztelés után 30 nappal kezdődött, és 12 hónapig tartott.

A tanulmány megállapításai szerint a koronavírus kardiológiai hatása a fekvőbetegeknél jelentősebbnek tűnt, mint a járóbetegeknél. A tanulmány azt is megállapította, hogy

a Covid-19-et túlélőknél a 12 hónapos véletlenszerű szív- és érrendszeri betegségek kockázata lényegesen magasabb, mint a Covid-19-cel nem fertőződött kontrollcsoportoknál.

A tanulmány arra is utalt, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata mind a férfi, mind a női koronavírus-fertőzötteknél nyilvánvaló volt.

A halálozási kockázat magasabb volt az idősebb, 65 év feletti vagy azzal egyenlő korúaknál, mint a fiatalabbaknál. A tanulmány azt is megállapította, hogy a koronavírus-fertőzötteknél az agyi érrendszeri betegségek - amelyek az agyi véráramlás miatt alakultak ki - megnövekedett kockázata is fennállt.

Olyan betegségek tartoznak ide, mint a stroke, az aritmiával kapcsolatos rendellenességek, beleértve a pitvarfibrillációt, a gyulladásos szívbetegségek, mint a myocarditis, az ischaemiás szívbetegség, az ischaemiás kardiomiopátia és más szívbetegségek.

Címlapkép forrása: Getty Images

vlagyimir-putyin-orosz-elnok-bejelentes-televizio
mihail-mizsincev-orosz-vezerezredes-oroszorszag
roszke-autopalya-magyarorszag-szerbia-hataratkelohely
praga-csehorszag-karoly-hid

RSM Blog Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Credit and Trade Finance Manager

Credit and Trade Finance Manager

CDD Manager

CDD Manager
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Népszavazás Luhanszk