Előfizetői tartalom

A rettegett fiatal észak-koreai vezető gyerekesnek nevezte Dél-Korea hatvan éves elnökét

Portfolio
Kim Dzsongun észak-koreai vezető nagyhatalmú húga, Kim Jodzsong, pénteken javasolta, hogy Dél-Korea elnöke befoghatná a száját, miután Jun elismételte, hogy országa hajlandó gazdasági segítséget nyújtani a nukleáris leszerelésért cserébe. A dél-korai javaslat már a sokadik sikertelen kezdeményezés a sorban, ami Észak-Korea denuklearizációjára irányul - írta meg a Reuters.

Ez az első alkalom, hogy egy magas rangú észak-koreai tisztviselő közvetlenül kommentálta azt a dél-koreai tervet, amit Jun Szogjol elnök először májusban javasolt, és amelyről szerdán ismét beszélt az első 100 napos hivatalban töltött idő alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Kedvezőbb lett volna az imázsának, ha befogja a száját, ahelyett, hogy ostobaságokat beszél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés