FONTOS Itt az MNB döntése, a vártnál nagyobbat emelt a jegybank!
energiaszamla
Globál

Rezsikatasztrófa fenyeget: árstop jöhet Európa egyik legnagyobb gazdaságában

Portfolio
A brit ellenzéki Munkáspárt felszólította a parlamentet, hogy hétfőn tartsanak rendkívüli ülést. A nap a lakossági energiaszámlák befagyasztásáról szólna, mivel az ország súlyos megélhetési válsággal küzd a tél beállta előtt - írta meg a Reuters.

A Konzervatív Párthoz intézett követelés egybeesik az energiaárak következő, várhatóan pénteken esedékes emelésével. Jelenleg nyári szünet van a brit parlamentben. Johnson jelenlegi miniszterelnök pártján belülről és kívülről is sok kritika érte már, hogy kormánya nem hajlandó segíteni a lakosságnak a megugró energiaszámlák miatt. A brit jótékonysági szervezetek szerint emberek milliói kényszerülhetnek szegénységbe, ha a kormány nem áll elő új támogatási csomaggal.

Nagy-Britannia-szerte az embereknek elképzelhetetlen döntéseket kell hozniuk arról, hogyan fizessék ki a számláikat, ami aggodalmat okoz a háztartásoknak és a vállalkozásoknak. A családok olyan kormányt érdemelnek, amely készen áll arra, hogy most megtegye a szükséges lépéseket, hogy megfeleljen ennek a nemzeti vészhelyzetnek

- mondta Thangam Debbonaire, a Munkáspárt vezetője az alsóházban.

Miután a múlt hónapban saját pártjának parlamenti képviselői lemondásra kényszerítették, Johnson két hét szabadságot vett ki, többek között, hogy bepótolja elmaradt nászútját. Johnson a jövő hónap elején távozik hivatalából, miután a konzervatívok kihirdetik a Liz Truss külügyminiszter és Rishi Sunak volt pénzügyminiszter közötti párton belüli verseny győztesét.

Az új Margaret Thatchernek tartott Liz Truss a közvéleménykutatások szerint jelentős előnyt halmozott fel Sunakkal szemben.

Liz Struss EU-val kapcsolatos nézetei már biztosan sok hasonlóságot mutatnak az egykori brit miniszterelnöknővel, hiszen a kampány során többször is a meglévő Brexit-szerződésekkel szembeni ellenérzéseinek adott hangot.

A munkáspártiak az energiaárak felső határának befagyasztását követelték, hogy segítsenek az embereknek megbirkózni a számlák újabb emelkedésével. A Cornwall Insight előrejelző csoport becslése szerint

a britek éves átlagos gáz- és villanyszámlája októberben 3582 fontra, januárban pedig 4266 fontra ugrik.

A Munkáspárt, ha hatalomra kerül, azt mondta, hogy októbertől hat hónapra a jelenlegi szinten, évi 1 971 fontban (2 386 dollár) maximálizálná az energiaköltségeket, és ezt az olaj- és gázipari vállalatokra kivetett extraprofit-adó meghosszabbításával finanszírozná a költségvetésben.

A kormány szóvivője azt mondta, hogy minden nagyobb kiadási döntést a következő miniszterelnöknek kell meghoznia, és már felajánlott egy 37 milliárd fontos segélycsomagot.

Címlapkép forrása: Getty Images

forint-penz-villanyora-rezsiemeles-2022-rezsi-rezsicsokkentes-rezsiarak-rezsidij-rezsiszamla
Lakás Kiállítás 2022
Keszthelyi Erik
befektető tőzsde este árfolyam getty stock
nord stream
Navracsics Tibor Portfolio interju unios forras2
Kamala Harris MTI
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Kamala Harris MTI