Előfizetői tartalom

Nagyon kell Németországnak az energiaforrás: újabb országból importálnának LNG-t, de rengeteg a buktató

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár kétnapos kanadai útra készül, amelynek egyik legfontosabb célja, hogy módot találjanak arra, hogy a kanadai folyékony földgáz segítségével csökkentsék Németország orosz energiafüggőségét. Az LNG-import ötletét egy nem várt szövetséges, az ukrán Naftogaz is támogatná, amely maga is vásárolna Kanadától -  - írta meg a Reuters.

Berlin a gázimport politikája miatt többször került összetűzésbe Kijevvel: először az Északi Áramlat 2 gázvezeték Moszkvával kötött megállapodása miatt, majd nemrégiben az Északi Áramlat 1 megjavított turbinájának Németországba történő visszaszállítása miatt. A világ egyik legnagyobb gáztermelőjének számító Kanadából Európába irányuló LNG-szállítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés