Előfizetői tartalom

Sosem látott politikai botrány robbant ki Európa egyik legerősebb haderejénél

Portfolio
Magyarázkodni kényszerült a brit védelmi minisztérium fegyveres erőkért felelős parlamenti államtitkára, miután a királyi légierő toborzási vezetője visszautasította azt a "törvénytelen" utasítást, hogy az előléptetéseknél "a nőket és etnikai kisebbségeket előnyben részesítsék a fehér férfiakkal szemben". A magas rangú tiszt végül lemondott pozíciójáról. A botrány felcsapó hullámait egy kiszivárgó e-mail mellett több védelmi minisztériumi forrás megszólalása is tovább korbácsolja.

Brit védelmi minisztériumi források szerint a RAF, vagyis a királyi légierő toborzásért felelős vezetője nem volt hajlandó követni azt az utasítást, hogy a nőket és az etnikai kisebbségekhez tartozó jelentkezőket előnyben részesítsék a fehér férfiakkal szemben, mert szerinte ez "törvénytelen" - derült ki egy kiszivárgott e-mailből. A védelmi források szerint egy ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés