Előfizetői tartalom

Putyin hamarosan elvesztheti egyik legfontosabb szövetségesét Afrikában

Portfolio
Választást tartanak ma Angolában, ahol egy soha nem látott szoros verseny van kialakulóban, amelyben a fő ellenzéki koalíciónak évtizedek óta a legnagyobb esélye van a győzelemre, mivel az ország olajra építő fellendüléséből kimaradt fiatalok milliói fejezik ki várhatóan csalódottságukat a regnáló kormánypárt közel öt évtizedes uralmával kapcsolatban.

Bár a kormánypárt továbbra is a favorit az angolai választásokon, elég szűk különbséggel ahhoz, hogy az ellenzék meglepetésszerű győzelmet arasson, ami megváltoztathatná az ország nagyhatalmakkal való kapcsolatát is, az új kormány esetleg kevésbé baráti kapcsolatokkal ápolna például Oroszországgal. A Portugáliától való 1975-ös függetlenné válás óta Angolát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés