Előfizetői tartalom

Hat hónapja tart az ukrajnai háború - Íme a konfliktus 5 legfontosabb tanulsága

Hat hónap telt el azóta, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított inváziója visszafordíthatatlanul megváltoztatta a világ politikai dinamikájának alakulását, de az egyelőre végeláthatatlannak tűnő konfliktus önmagában is számos fontos tanulságot tartalmaz, mind a NATO, mind Európa, mind pedig Oroszország katonai stratégiájára és politikai vezetésére nézve. Nézzük meg az 5 legfontosabbat ezek közül.

1. Oroszország hagyományos hadviselési képességei a vártnál gyengébbek Az invázió jelenlegi állása, vörössel az oroszok által ellenőrzött területek. Forrás: Wikimedia Commons 2022. február 24-én nyíltan megtámadta az Orosz Föderáció Ukrajnát. Az invázió három fő irányból indult el: Fehéroroszország felől Kijevet, a Krím felől Herszont és az Azovi-tenger...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés