Előfizetői tartalom

Máris rácáfoltak Sojgura az oroszok - Egyre több áldozata van a halálos rakétatámadásnak

Portfolio
Minap Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt állította, hogy a civil áldozatok minimalizálása érdekében lassították az ukrajnai hadműveletet, azonban az ukrán vezérkar jelentése szerint Oroszország a szokásosnál jóval több légi és rakétatámadást hajtott végre ukrán terület ellen augusztus 24-én, Ukrajna függetlenségének napján. Az ország függetlenségének ünneplésekor egy közép-ukrajnai vasútállomás elleni rakétatámadásban 22 ember vesztette életét - közölte Volodimir Zelenszkij elnök a Sky News beszámolója szerint. Tegnap este 15 halottról lehetett tudni, tehát egyre több áldozata van a vasútállomást ért csapásnak.

Ukrajna különösen súlyos támadásokra készült a nemzeti ünnep körül, amely az 1991-es, Szovjetuniótól való függetlenségének kikiáltására emlékezik, és amely idén éppen egybeesett azzal, hogy az oroszok napra pontosan fél éve indították meg inváziójukat Ukrajna ellen. Míg Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arról beszélt, hogy a civil áldozatok minimalizálásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés