Előfizetői tartalom

Példátlan lépésre kényszerülhet Európa legerősebb országa - Megoldás születhet a közelgő energiaválságra?

Bár az egész európai kontinens szenved az energiaválság lehetséges hatásaitól, kevés ország érezheti annyira sarokba szorítva magát, mint Németország. Európa legerősebb gazdasága hosszú évtizedeken keresztül támaszkodott az orosz gázvezetékekre, amely gyakorlat mára jól láthatóan Berlin Achilles-sarkává vált. A német energiahelyzet oly mértékben aggasztó, hogy komolyan a napirendre került az eddig érvényben lévő atomenergia-ellenes álláspont felülvizsgálata. Egy ilyen lépés ugyan nem feltétlen nélkülözné a német társadalom támogatását, azonban komoly éket verhet az országot kormányzó hárompárti koalíció tagjai közé.

A német energiafüggőség története Kétség sem férhet hozzá, hogy évtizedeken keresztül a gázellátás volt a példátlanul szoros német-orosz viszony kovásza. A világ legjelentősebb gázellátója több mint 50 éven keresztül látta el Európa legerősebb gazdaságát kritikus jelentőségű erőforrásokkal, amelyek gazdasági fejlődése szempontjából elengedhetetlenek voltak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés