Előfizetői tartalom

Putyin szép csendben hatalmas terület meghódítására készül, de a NATO résen van

MTI
|
Portfolio
Oroszország északi létesítményei stratégiai kihívást jelent a NATO számára, a katonai tömbnek ezért, Kanada személyében szüksége van egy megbízható szövetségesre az északi sarkvidéken - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kanadai látogatása végére érve pénteken, Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján.

Az Északi-sark szerepe egyre fontosabb mind a NATO, mind Kanada számára, ugyanis jelentős orosz katonai támaszpontokat fedeztünk föl, amelyet ezen keresztül lehet a legkönnyebben megközelíteni - mondta Stoltenberg. Az Északi-sark közelében, mint mondta, az orosz hadsereg új építésű katonai bázisain rakétákat, bombázó-repülőgépeket, fegyverrendszereket tárol. Trudeau hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés