Előfizetői tartalom

Hatalmas fejlesztési segélyt ígért Japán Afrikának

MTI
Harmincmilliárd dollár fejlesztési segélyt ígért szombaton Japán Afrikának a Tunéziában megrendezett japán-afrikai csúcstalálkozón. Kisida Fumio japán kormányfő elmondta, hogy országa szorosabbra akarja fűzni együttműködését a kontinenssel, és azon fog munkálkodni, hogy biztosítsa az Afrikába tartó gabonaszállítmányok célba érkezését.

"Ha feladjuk a szabályokon alapuló társadalmi rendet és hagyjuk, hogy a status quó-n egyoldalúan, erővel változtassanak, akkor annak a hatása nemcsak Afrikára, hanem az egész világra ki fog terjedni" - fogalmazott Kisida, aki videókapcsolaton keresztül szólalt fel a találkozón, miután pozitív lett a koronavírustesztje. A harmincmilliárd dolláros összeget három év alatt tervezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés