Előfizetői tartalom

Magyarország szomszédjában már elkezdődött a brutális energiaválság, menekültek milliói indulhatnak útnak

Portfolio
A kelet-európai energiahiány és az ukrán polgári infrastruktúrát ért hatalmas károk az év későbbi hidegebb időszakában újabb ukrán menekülthullámot küldhetnek a nemzetközi határokon túlra. Ez különösen az Ukrajna keleti tartományaiban élőket érinti, akik a leginkább ki vannak téve a háború hatásainak. Mindez azonban Európa számára is komoly kihívásokat támaszt, amennyiben az energiaválság mellett egy erősödő humanitárius krízissel is meg kell birkóznia.

Míg Európában a növekvő energiaárak egyre nagyobb aggodalmat váltanak ki a lakosság körében, addig Ukrajnában, főleg az ország keleti felén mindez már valósággá vált. Ukrajnában ugyanis már most is mindennapos az üzemanyag- és energiahiány. Ebben közrejátszik az, hogy Ukrajna a múltban még más európai országokkal való összevetésben is igen jelentős mértékben függött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés