Előfizetői tartalom

Hamarosan útnak indul az Artemis-1 - Frissítés: Lefújták az indítást 2.

Portfolio
Ma útnak indul az Artemis-1 misszió, a NASA Artemis Hold-programjának első küldetése. A NASA három nagyobb szakaszból álló programjának célja az, hogy több mint 50 évvel az utolsó Apollo-misszió után embereket küldjön a Hold felszínére, továbbá egy bázist hozzanak létre, amellyel egy esetleges Mars-misszió megvalósulását segítenék elő. Az Artemis-1 Orion űrhajója most legénység nélkül indul útnak, 2025-ben pedig már emberekkel landolhat a Holdon. Mutatjuk, mit kell tudni a legújabb Hold-misszióról, amelynek mai indítást itt élőben is követheted.

A NASA vezetői szerint a tervezett ütemben halad a Holdra való visszatérést célzó küldetés elindítása. Az Artemis 1 a múlt héten zöld utat kapott a Kennedy Űrközpontban tartott repülési készenléti felülvizsgálat során, így a mai napon, több százezer néző szeme láttára útnak indulhat Floridából - írja a brit Sky News. Mikor járt utoljára ember a Holdon? Több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés