Előfizetői tartalom

Megölték Darja Dugina gyilkosát Ausztriában? - Megszólalt az osztrák titkosszolgálat

Portfolio
Állítólag tizenhét késszúrással végeztek az ukrán Natalja Vovkkal, aki orosz vádak szerint augusztus közepén egy autóba rejtett pokolgéppel megölte Moszkva közelében Darja Duginát, a nacionalista orosz filozófus, Alekszandr Dugin lányát. Az állítólagos bosszúról az Exxpress című osztrák lap számolt be, írja a HVG. Az osztrák belügyminisztérium azt közölte, a titkosszolgálatoknak nincs tudomások ilyen bűncselekményről. Korábban megírtuk, hogy a Darja Dugina merényletéről szóló hivatalos sztori több szempontból is sántít, amelynek megkreálása Oroszország érdekében állhat.

A hivatalos forrásokból meg nem erősített értesülések szerint a 43 éves Vovk kezében egy papírcédula volt, az Express viszont arról nem számolt be, hogy mi volt írva a lapra. Azt sem közölték, hogy pontosan hol történt a gyilkosság. Orosz források szerint Vovk néhány nappal a Dugina elleni merénylet után jelent meg Ausztriában, miután Észtországon keresztül hagyta el Oroszországot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés