Előfizetői tartalom

Megszólalt Európa erős embere: itt az idő, hogy megváltozzon az Európai Unió

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár hétfőn beszédet mondott a prágai Károly Egyetemen, amelyben kiállt az európai közösség bővítése mellett. Egyúttal felszólított az Uniót, hogy állapodjon meg egy sor olyan változtatásról, amelyek segítenék a belső megosztottság leküzdésében, és az olyan külső riválisokkal szembeni fellépésben, mint Oroszország és Kína.

Bővíteni kell Beszédében Scholz támogatásáról biztosította az uniós bővítés gondolatát, ennek keretein belül kijelentette, hogy az EU-nak "alkalmassá kell tennie magát” a 27-ről 30 - vagy akár 36 - nemzetre történő jövőbeli bővítésre. A német kancellár hangsúlyozta Berlin elkötelezettségét amellett, hogy a nyugat-balkáni országok, valamint Ukrajna, Moldova...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés