Előfizetői tartalom

Súlyos áldozatot kér az Egyesült Államok Ukrajnától

Portfolio
Egy amerikai szóvivő szerint az oroszok által lefoglalt zaporizzsjai atomerőmű ellenőrzött leállítása lenne a legbiztonságosabb megoldás. Európa legnagyobb atomerőműve környékén augusztus óta folyamatos rakétatalálatokról számolnak be a hírforrások, vannak, akik szerint csupán egy lépésre vagyunk a nukleáris katasztrófától - írta meg a Bloomberg.

Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója a héten ellenőrzést tart az erőműben, az általa vezetett csapat hétfő este érkezett meg Kijevbe. A múlt héten kétszer is tartalékgenerátorokról üzemelt az erőmű, mert megsérültek a távvezetékei, amelyek az energiaellátást biztosítják. A két erőműegységet az áramkimaradást követően végül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés