Előfizetői tartalom

Figyelmeztette Amerika az ukránokat: nem lesz jó vége egy átfogó ellentámadásnak

Portfolio
Több szimulációt is lefuttatott az Egyesült Államok védelmi minisztériuma az ukrán haderő tagjaival a most indult ellentámadás előtt, melynek célja volt kideríteni, hogy különféle forgatókönyvek esetén milyen sikerrel járna az offenzíva. Washington azt javasolta Kijevnek, hogy limitálják az ellentámadást egy konkrét térségre és ne próbálják meg egy offenzívával az egész ország területéről kitolni az oroszokat – értesült bennfentes amerikai és ukrán forrásokból a CNN.

A közös amerikai-ukrán háborús szimulációk célja volt kideríteni, hogy milyen képességeket kell mozgósítania az ukrán haderőnek ahhoz, hogy minél nagyobb területen, minél átfogóbb sikereket érjenek el. A Pentagon végül arra a következtetésre jutott, hogy érdemes lenne limitált ellentámadást végrehajtani egy területre koncentrálva, ahelyett, hogy az ország több pontján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés