Előfizetői tartalom

Megdöbbentő jelentés: Kína emberiség elleni bűncselekményeket követhet el

Portfolio
Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala (OHCR) szerint Kína ujgur lakossággal szembeni bánásmódja "emberiesség elleni bűncselekménynek minősülhet" - számolt be a Sky News. Az OHCHR azután döntött a vizsgálat mellett, hogy 2017 végén Kína által "az ujgurok és más, túlnyomórészt muszlim közösségek ellen elkövetett emberi jogi jogsértések súlyos állításai" jutottak a tudomására.

Mi az az OHCR? Az ENSZ genfi székhelyű Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala (OHCHR) segítséget nyújt a tagállamoknak az emberi jogok érvényesítésében, szorosan együttműködve a helyi partnerekkel annak érdekében, hogy az alapvető emberi jogi standardok gyakorlatba való átültetése megvalósulhasson. Az OHCHR támogatja az ENSZ emberi jogokkal foglalkozó mechanizmusainak munkáját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés