Előfizetői tartalom

Rainer M. János: Gorbacsov nélkül a szovjet gépezet még akár évtizedekig elzakatolt volna

Portfolio
Gorbacsov aktív ágense volt az összes kelet-európai rendszerváltásnak, így a magyarnak is, a mi esetünkben még az akkori KGB-vezért is ideküldte, s ezt követően mondott le Kádár János. A szovjet pártfőtitkár nélkül a rendszer még elzakatolt volna akár évtizedekig – egyebek mellett erről beszélt Rainer M. János történész, egyetemi tanár, az 1956-os Intézet korábbi igazgatója a Portfolio Checklist szerdai adásában.

Gorbacsov egy történelmi korszak végének meghatározó alakja volt, aki nélkül a szovjet gépezet "a maga bumfordi, nehézkes, unalmas és sok tekintetben élhetetlen módján, elzakatolt volna" még akár évtizedekig – mondta el Rainer M. János történész, egyetemi tanár, az 1956-os Intézet korábbi igazgatója a Portfolio Checklist szerdai adásában. A szakember elmondta: Gorbacsov...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés