Előfizetői tartalom

3 súlyos indok, amiért gyorsan vérfürdővé vált a régóta várt ukrán ellentámadás

Bár meglehetősen korai temetni a Herszon-Mikolaiv térségében indult ukrán ellentámadást, az pár nap után világossá vált, hogy vérfürdő lesz a dologból: a támadók oldalán (is) súlyosak a veszteségek és nagyon úgy tűnik, egyhamar nem sikerül eljutni a megyeszékhelyhez, Herszon városhoz. Bár egy ilyen támadóművelet, különösen nyílt terepen, egy megerősített védelemmel rendelkező nagyváros ellen senkinek sem lenne sétagalopp, az is kiütközött, hogy az ukrán fegyveres erők bizonyos kritikus fontosságú képességek híján indultak neki a támadásnak, részben emiatt is komolyak a veszteségek. Talán az is elmondható, hogy maga a támadás is egy kicsit elhamarkodott volt, bár Kijevet több szempontból is szorította az idő.

1. Elégtelen légi támogatás A kijevi kormány, ahogy nyugati támogatóik is, folyamatosan lobbiztak azért az elmúlt hónapokban, hogy az ukrán fegyveres erők modern vadászgépeket, vadászbombázókat, esetleg harci helikoptereket kapjanak Washingtontól vagy valamelyik európai országtól. Miközben Kijev egész konkrét listát nyújtott be arról, hogy pontosan mire van szükségük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés