Előfizetői tartalom

Amerika keményen számonkéri Pekinget: népirtással vádolják Kínát

MTI
Felszólította Kínát António Guterres ENSZ-főtitkár, hogy tartsa be az emberi jogi főbiztos által összeállított, a Hszicsiang-Ujgur autonóm tartományban elkövetett emberiesség ellen bűnöket taglaló jelentésben szereplő ajánlásokat - közölte csütörtökön Guterres szóvivője. A Fehér Ház csütörtökön felszólította Pekinget: haladéktalanul szüntesse be az ujgurok elleni "atrocitásokat" és szabad beutazást sürgett a tartományba.

A szerdán közzétett jelentés ismételten leszögezi, amit az ENSZ-főtitkár már egy ideje mond Hszicsiangról: tiszteletben kell tartani az emberi jogokat és az ujgur kisebbséget - mondta sajtótájékoztatóján Stéphane Dujarric. Kapcsolódó cikkünk 2022. 09. 01. Megdöbbentő jelentés: Kína emberiség elleni bűncselekményeket követhet el António Guterres aggódik amiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés