Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok engedékenysége menthetné meg Európát az energiaválságtól

Joe Bidennek a novemberi választások, az Európai Uniónak az energiaválság miatt, Iránnak pedig a gazdasági válsága miatt van szüksége arra, hogy végre megegyezzenek az atomalku kérdésében. Az atomalku létrejötte lehetőséget biztosítana az iráni gazdaság fellendüléséhez, cserébe pedig az Unió hozzáférhetne az iráni kőolajhoz a tél beállta előtt.

Az első atomalku hatásai 2015 nyarán Bécsben írták alá az eredeti iráni nukleáris megállapodást, amit a közvélemény ma már iráni atomalkuként ismer. Az Egyesült Államok és Irán közötti megállapodást további öt nagyhatalom szavatolta: Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország. Az akkori megállapodás sokban hasonlított a mai javaslathoz: a felek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés