Előfizetői tartalom

Brutális természeti katasztrófa pusztít: egy egész országot elöntött a víz, teljes települések vesztek oda

Portfolio
Pakisztán történelmének egyik legnagyobb tragédiáját éli át. Az ország déli tartományaiban a leesett vízmennyiség hatszorosa a 30 éves átlagnak, amely brutális áradásokat okozott. A becslések szerint 1 millió otthon pusztulhatott el, 33 millióan kényszerültek arra, hogy elhagyják lakóhelyüket, az ország egyharmada víz alatt van, a halálos áldozatok száma pedig 1200-ra tehető. A humanitárius katasztrófa mellett az anyagi károk is felbecsülhetetlenek, amelyek könnyen megroppanthatják az ország amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságát, ez pedig könnyűszerrel politikai válságot is eredményezhet.

Elképesztő áradások, romokban heverő ország A mostani áradás mértéke valójában több tényező kombinációja, beleértve a rekordmennyiségű csapadékot, az infrastruktúra állapotát, a meredek hegyoldalakat – amelyek segítik a csapadék folyását -, de a klímaváltozás jelensége sem elhanyagolható. A kutatók szerint a katasztrófa valószínűleg a hőhullámokkal kezdődött....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés