Előfizetői tartalom

Itt az új hidegháborús blokk? Látványosan békül Oroszország két legfontosabb szövetségese

Portfolio
Az indiai kormány csütörtökön közleményben tudatta, hogy az indiai és a kínai csapatok megkezdték a kivonulást a nyugati Himalájában fekvő Gogra-Hotsprings határvidékről. A kivonulásra két évvel azután kerül sor, hogy a határon történt összecsapások jelentősen rontották Peking és Újdelhi között a diplomáciai kapcsolatokat - írta a Reuters.

India szerint a kivonulás összehangolt és tervezett módon történik, és célja a határ menti béke fenntartása. A két ország katonai parancsnokai között 16 találkozóra került sor 2020 júniusa óta, amikor is az indiai és a kínai csapatok összecsaptak a Galván-völgy térségében. A két évvel ezelőtti közelharcban legalább 20 indiai és négy kínai katona vesztette életét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés