Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: titokban a világ egyik legpontosabb fegyverét szállította Amerika Ukrajnának

Portfolio
Az Egyesült államok GPS-irányítású M982 Excalibur tüzérségi lőszereket szállított Ukrajnának, derült ki egy Bloomberg által szemlézett költségvetési dokumentumból. Bár korábban sem lehetett kizárni azt, hogy Washington szállított ilyen lőszereket Kijevnek (erről bővebben itt és itt írtunk), a friss dokumentáció cáfolhatatlan bizonyítékként szolgál.

A költségvetési dokumentum alapján az Egyesült Államok 92 millió dollár értékben kíván Excalibur lőszert beszerezni, mivel pótolni szükséges az orosz fenyegetés ellen küzdő Ukrajnának szállított lőszerkészletet. Washington cikkünk közléséig nem igazolta azt, hogy a nagy hatótávolságú 155 milliméteres lőszerből szállított volna Ukrajnának, mindazonáltal érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés