Előfizetői tartalom

Az európai nagyhatalmaknak nem tetszik az irániak javaslata

MTI
Irán legújabb feltétele az atomprogramjáról szóló 2015-ös megállapodás felélesztéséről szóló tárgyalásokon komoly aggályokat vet fel szándékával és elköteleződésével kapcsolatban, valamint veszélybe sodorja a reménybeli megállapodást - jelentette ki szombaton közös közleményben a 2015-ös többoldalú megállapodásban részes három európai nagyhatalom.

Irán hétfőn a megállapodás feltámasztásáért cserébe azt kérte, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) állítsa le az ország nukleáris tevékenységeinek vizsgálatát. "Az ügynökség vizsgálatainak leállítása része azoknak a garanciáknak, amelyeket a fenntartható és tartós nukleáris megállapodás érdekében szeretnénk megkapni" - mondta egy teheráni szóvivő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés