Előfizetői tartalom

Elképesztő mennyiségű fegyvert hagytak ott az ukránoknak az oroszok - Itt van a teljes lista

Az észak-ukrajnai ellentámadás minden kétséget kizáróan váratlanul érte az orosz csapatokat, akik a Twitteren elérhető felvételek szerint számos haditechnkai eszközt kénytelenek voltak hátra hagyni visszavonulás közben, amelyet a bevonuló ukrán csapatok meg is kaparintottak. Bár a fegyverek jó része sérültnek tűnik, valószínű, hogy kis munkával újra bevethetővé tudják őket tenni. Nézzük, pontosan milyen fegyverek is kerültek ukrán kézre.

Az eddig nyilvánosságra került összesítések szerint az ukránok megszereztek 23 harckocsit, ebből 12 darab T-72-es modell, 11 pedig T-80-as. A T-72 az orosz és az ukrán csapatok által leggyakrabban bevetett harckocsi, védettsége azonban napjainkban meglehetősen elavultnak számít, mind a két fél aránylag sok ilyen modellt veszített el a kézi páncéltörő fegyvereknek és az ellenség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés