Előfizetői tartalom

Össztüzet zúdított az ukrán diplomácia az egyik legfontosabb szövetségesére

Portfolio
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kedden azzal vádolta Németországot, hogy figyelmen kívül hagyja Kijev kéréseit a Leopard harckocsik és Marder gyalogsági harcjárművek iránt. Szerinte Berlin csak elvont félelmekkel és kifogásokkal kerülte ki a nyílt választ arra, hogy miért nem ad ilyen katonai felszereléseket - írta meg a Reuters.

Csalódást keltő jelzések érkeznek Németországból, miközben Ukrajnának most van szüksége Leopardokra és Marderekre. Egyetlen racionális érv sincs arra vonatkozóan, hogy miért nem lehet ezeket a fegyvereket szállítani. Mitől fél Berlin, amitől Kijev nem? - tweetelte Kuleba. Christine Lambrecht német védelmi miniszter hétfőn kijelentette, hogy nem fognak Ukrajnába tankokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés