Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: pár nap alatt vége lehetett volna az ukrajnai háborúnak, de Putyin nem kért belőle

Portfolio
Vlagyimir Putyin ukrajnai főmegbízottja, Dmitrij Kozak a háború kezdetekor közölte az orosz vezetővel, hogy ideiglenes megállapodást kötött Kijevvel, amely kielégítené Oroszország azon követelését, hogy Ukrajna maradjon ki a NATO-ból, de Putyin elutasította ezt, és folytatta a katonai műveleteket - állítja három, az orosz vezetéshez közel álló személy. Kozaknak az alku elfogadására Putyinnak tett javaslatáról a Reuters számolt be először.

A három, Reutersnek nyilatkozó forrás közül kettő azt mondta, hogy az alku véglegesítésére irányuló nyomás közvetlenül Oroszország február 24-i inváziója után jelentkezett. A források szerint Dmitrij Kozak, Vlagyimir Putyin ukrajnai főmegbízottja, úgy vélte, hogy Ukrajna napokon belül beleegyezik az Oroszország által kért főbb feltételekbe, és azt javasolta ezért Putyinnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés