Előfizetői tartalom

Elmondta a szakértő, mi lesz Oroszországban, ha Putyin belebukik a háborúba

Portfolio
Vlagyimir Putyin elnök nem maradhat hatalmi pozícióban a mostani háború után, hiszen világossá vált, hogy elvesztette az Ukrajnáért vívott küzdelmet – írja Twitter-oldalán Anders Aslund közgazdász, Oroszország-szakértő. A szakember szerint Putyin bukása után komoly gazdasági és politikai liberalizáció fog következni Oroszországban.

Anders Aslund a rendszerváltás utáni években foglalkozott tevékenyen a volt szovjet tagköztársaságok piacgazdaságra való átállásával, tanácsadóként segítette a korai 2000-es évek során az ukrán, kirgiz és orosz kormányokat is. Aslund most úgy látja, hogy Oroszország Ukrajna ellen viselt háborúja lényegében elbukott, Vlagyimir Putyin pedig nem élheti túl hatalmi pozícióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés