Előfizetői tartalom

Az elmúlt évek legvéresebb konfliktusa bontakozott ki Putyin két szövetségese között

Portfolio
Már több mint 100 halálos áldozata van a múlt szerdán kitört kirgiz–tádzsik határkonfliktusnak – írja a Reuters. Ez már a harmadik, halálos áldozatokkal járó konfliktus volt a két posztszovjet ország között ebben az évben, és messze a legsúlyosabb. Az áldozatok száma jóval meghaladta a 2021 áprilisi, mintegy 55 áldozatot igénylő összecsapás halottainak számát is.

A Kirgizisztán és Tádzsikisztán közötti régóta fennálló konfliktus szeptember 14-én tört ki, és három napig tartott, mire meg tudtak állapodni a fegyverszünetben a felek. A megállapodás ellenére azonban a helyzet továbbra is feszült. Mivel mindkét ország Oroszország szoros szövetségese – tagjai például a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) nevű, Moszkva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés