Előfizetői tartalom

Elszabadult a káosz Amerika ellenségénél: a tömegbe lőttek a rendőrök

Portfolio
A Reuters értesülései szerint öt ember életét vesztette akkor, amikor az iráni biztonsági erők tüzet nyitottak a főleg kurdok lakta településeken tüntető lakosságra. Az indulatok múlt pénteken hágtak tetőfokukra, amikor életét vesztette a 22 éves Mahsa Amini, akit azért vettek őrizetbe a hatóságok, mert nem viselte az ország törvényei szerint kötelező, hajat eltakaró hidzsábot.

A kurd származású Amini az iráni hatóságok közleménye szerint „betegség miatt” vesztette életét, az iráni lakosság jó része, és több jogvédő szervezet azonban úgy véli, bántalmazhatták a biztonsági erők emberei. Az ügyre reagálva független vizsgálatot követelt az ENSZ ügyvivő emberi jogi főbiztosa. The brave Iranian people in the streets chanting Death To The...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés