Előfizetői tartalom

A világrendről beszélt a német kancellár - Elmondta, kiknek adna nagyobb beleszólást

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök csak akkor fogja feladni "birodalmi ambícióit", amelyek Ukrajna és Oroszország elpusztítását kockáztatják, ha belátja, hogy nem képes megnyerni a háborút - mondta Olaf Scholz német kancellár kedden a Reuters beszámolója szerint. Scholz kijelentette, hogy a multipoláris világrend érdekében nagyobb beleszólást kell adni a globális délnek, mivel "a nagyobb felelősség nagyobb meggyőződéssel járna".

Ezért nem fogadunk el semmilyen, Oroszország által diktált békét, és ezért kell Ukrajnának képesnek lennie arra, hogy elhárítsa Oroszország támadását - mondta Scholz első ENSZ-közgyűlésen tartott beszédében. Az imperializmus visszatérése Putyin Ukrajna elleni háborújával nemcsak Európa, hanem a globális, szabályokon alapuló békerend számára is katasztrófa - vélekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés