Előfizetői tartalom

Felkavaró beszámolók jönnek a felszabadított ukrán településekről - Ilyen volt az élet az oroszok alatt

Portfolio
A szeptember eleji ukrán ellentámadások következtében hosszú idő után jelentős területeket tudott az ukrán hadsereg visszaszerezni. A The Guardian riportere az egyik ilyen Harkivtól északra lévő településen, Prudjankában járt. Az innen közölt beszámolójában a helyi emberekkel készült interjúk alapján kirajzolódik, hogy milyen volt az élet a megszállt területeken az ukrán civilek nézőpontjából.

Szeptember elején az ukrán csapatok sikeres ellentámadást hajtottak végre Harkiv környékén. Az ekkor megszerzett területeket azóta is az ellenőrzésük alatt tartják. Ez lehetőséget adott arra, hogy a hat hónapon át megszállás alatt lévő településekre visszatérhessenek az elmenekült lakosok, illtetve azon kevés ember, aki ottmaradt eddig, megossza a külvilággal az ottani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés