Stryker_IFV_Novo_selo
Globál

Sci-fibe illő technológiát tesztelt az Egyesült Államok Hadserege

Portfolio
Az Egyesült Államok a nyár végén tesztelte az Integrált Vizuális Augmentációs Rendszer (IVAS – Integrated Visual Augmentation System) prototípusát. A Microsoft technológiáján alapuló rendszer célja az, hogy a harcoló alakulatok valós idejű harctéri információkhoz juthassanak. A technológia a gyalogság, és a járművek kezelőszemélyzete számára is elérhető lesz.

Az IVAS gyalogsági használatra tervezett változata lényegében a Microsoft Holo Lens 2-es, virtuális valóságszimulátor szemüvegének katonai célokra átalakított verziója.

A szemüveg valós időben közöl a katonák számára olyan adatokat, mint az ellenség, és a baráti egységek pozíciója, útvonaltervek a kijelölt cél eléréséhez, vagy időjárási adatok. Az IVAS mindemellett magas minőségű éjjellátóként is funkcionál.

David Morris, a projekt egyik vezető mérnöke szerint az IVAS rendszer segítségével a harctéren mozgó csapatok folyamatosan tisztában lehetnek a baráti egységek pozíciójával, illetve az általuk összegyűjtött információkkal. A rendszert fel lehet szerelni az amerikai fegyveres erők által használt szárazföldi járművekre  - jelen esetben egy Stryker lövészpáncélosba – is, melyek így rá tudnak csatlakozni az információ megosztását szolgáló hálózatra.

A harcjárművek a szemüvegek mellett 360 fokban elhelyezett kamerákat is kapnak, melyek segítségével a kezelőszemélyzet a jármű bármely oldalára „ki tud nézni” az IVAS segítségével.

Az új rendszert tesztelő katonák szerint az IVAS nagyban elősegíti a különféle harctéri műveletek lebonyolítását, gyorsabban jutnak információkhoz, és „látják azt, amit a másik lát”.

Az amerikai fegyveres erők nem közöltek információkat arra vonatkozóan, hogy mikor kívánják rendszeresíteni az IVAS rendszert.  

Címlapkép: amerikai Stryker lövészpáncélos egy németországi gyakorlaton. A címlapkép illusztráció, forrása: MSgt Cecilio Ricardo via Wikimedia Commons

erdogan törökország
forint készpénz bankjegy
áram
GettyImages-1324724478
peszkov
penzugyminiszterium
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
erdogan törökország