Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, a szélsőjobb nyerte az olasz választásokat

Portfolio
Az Olaszország Fivérei (FdI) nevű, posztfasiszta gyökerű párt végzett az első helyen a vasárnapi olasz választáson az exit poll adatok szerint és a jobboldali blokk megszerezhette a parlament mindkét házában a többséget. Ez azt is jelenti, hogy Giorgia Meloni FdI-pártelnök lehet az ország első női miniszterelnöke. Amennyiben az exit poll adatok helyesnek bizonyulnak, akkor elemzői gyorsértékelések szerint az eredmények kedvezőek lehetnek a piacok szempontjából: a jobboldal nem kétharmados többséggel fog kormányozni és Matteo Salvini meggyengülve jött ki a választásokból.

Nyert a jobboldali szövetség, élén a szélsőjobboldali vezetővel Az első exit poll adatok vasárnap este 11 óra után érkeztek a BBC jelentése szerint. Az első adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a jobboldali szövetség (Meloni pártja a Matteo Salvini vezette Ligával és a többszörös ex-miniszterelnök, Silvio Berlusconi Hajrá Olaszország nevű pártjával lépett szövetségre)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái