Előfizetői tartalom

Dél-Korea árulást kiáltott: az Egyesült Államok alelnöke az országba utazott nyugtatni a kedélyeket

Portfolio
Kamala Harris amerikai alelnök kedden találkozott Han Dokszu dél-koreai miniszterelnökkel. Az alelnök a héten sorra látogatja végig az Egyesült Államok ázsiai szövetségeseit, a tárgyalások egyik fő témája a nemrég életbe lépett amerikai elektromos járművekkel kapcsolatos törvény. A törvény ugyanis hátrányos helyzetbe hozhatja az ázsiai, főleg japán és dél-koreai autógyártókat, akik aggodalmukat fejezték ki a törvények miatt - írta meg a Reuters.

Az augusztusban elfogadott, 430 milliárd dollár összértékű törvény rendelkezései között szerepel az a követelmény is, hogy az elektromos járműveket Észak-Amerikában kell összeszerelni ahhoz, hogy újdonsült tulajdonosai állami adójóváírásra legyenek jogosultak. Továbbá előírják, hogy az autók akkumulátoraiban felhasznált kritikus ásványi anyagok bizonyos százalékának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés